Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tőkés László nyilatkozata
  2007-11-28 00:31:22, szerda
 
   
  N y i l a t k o z a t
az európai parlamenti választások tárgyában

Az európai parlamenti választások előzetes eredményeinek ismeretében, mindenekelőtt ezúton mondok köszönetet mindazoknak, akik megtiszteltek bizalmukkal, és szavazataikkal európai parlamenti képviselővé választottak. Ugyanakkor köszönetet mondok a megválasztatásomat támogató szervezeteknek és személyiségeknek, saját egyházamnak, valamint a Szilágyi Zsolt vezette, kiváló kampánycsapatnak és mindazoknak, akik a korteshadjárat nehéz munkájából bármi módon is kivették a részüket. Megválasztatásomat mindnyájunk - az erdélyi magyarság - közös győzelmének tekintem.

November 25-én a romániai magyarság körében a demokrácia győzött. Nemzeti közösségünk élt a szabad demokratikus verseny nyújtotta lehetőséggel, és az országos számarányát felülmúló részvételével bebizonyította, hogy igényt tart a választás szabadságára.

Nem lett igazuk azoknak, akik a magyarság megosztásáról, valamint a magyar európai parlamenti képviselet létrejöttének kudarcáról jósolgattak. Demagóg kampányolásuk lelepleződéseképpen beigazolódott, hogy a hazafias és a demokratikus értékeket, nevezetesen a nemzeti egységet és a választás szabadságának demokratikus alapértékét egymással szembeállítani és egymás ellenében kijátszani több mint hiba. Az RMDSZ képviselőinek az EP-be való, egyidejű bejutása kétszeresen is rácáfolt erre. Orbán Viktor politikai tisztánlátását igazolták az eredmények, aki erdélyi kortesútjain attól óvta az erdélyi magyarságot, nehogy a "merjünk kicsik lenni" önbizalomhiányos lelkületével készüljön a választásokra.

Az EP-választásokon - 18 évvel a rendszerváltozás kezdete után - az erdélyi magyarság politikai nagykorúságáról és érett európaiságáról tett bizonyságot. Élt lelkiismereti szabadságával, és kivívta a demokratikus választás szabadságát. A pártérdeket nem tévesztette össze a nemzeti érdekekkel. A totalitárius pártegységgel szemben a sokszínű nemzeti egységet részesítette előnyben. Tisztánlátására vall, hogy - egészében véve - ellent tudott állni a demagóg félrevezetésnek. Nagykorúvá vált, mert képes volt felszabadulni a posztkommunista magyar Párt gyámsága alól. A romániai magyar közélet és politika tartósult válságából megtalálta a kiutat, és: a változás mellett döntött.

A 2007. november 25-i választások 18 évvel a román pártdiktatúra bukása után véget vetettek az RMDSZ által megtestesített romániai magyar egypártrendszernek. Ezzel együtt az ún. Markó-doktrína is megdőlt, melynek értelmében az erdélyi magyar közösség azonos volna az RMDSZ-szel.

A választások ugyanakkor győzelmet jelentenek a magyar kistársadalmunkba visszalopózott félelemmel szemben. A magyar választópolgárok minden riogatás, adminisztratív és anyagi nyomásgyakorlás és zsarolás ellenére: mertek választani. Erkölcsi érettségükről tanúskodik, hogy nem voltak megvásárolhatók, és - egészében véve - anyagi érdekeik elébe tudták helyezni nemzeti értékeinket és érdekeinket.

Az elnyert bizalom, európai parlamenti mandátumom birtokában elsőrendű feladatomnak tekintem képviselni és előmozdítani a következőket:

Kelet-Közép-Európa, a volt szovjet térség országainak az európai felzárkóztatása

Románia tényleges integrációja, európaivá válása

Unió, Erdéllyel: Erdély európai integrációja; a romániai magyarság közösségi önrendelkezése; Székelyföld területi autonómiája - a szubszidiaritás és az önkormányzatiság elvei alapján

Kárpát-medencei magyar integráció - az európai integráció részeképpen

Keresztény Európa!: hitbeli-eszmei-lelki integráció

Az európai parlamenti képviselet mellett, belpolitikai téren egyaránt fontos az erdélyi magyar politikai és közélet megreformálása, az augusztusi tárgyalások napirendjére tűzött rendszerváltozás véghezvitele. Politikai és közéletünkben önvizsgálatra, tisztulásra és megújulásra van szükség, valamint a 2008. évben sorra kerülő választásokra tekintő összefogásra. Közös nemzeti érdekeink képviseletének és közösségi stratégiai célkitűzéseink megvalósításának ez az egyetlen járható útja.

Éppen ezért, ezúton javasolom a 2007. szeptember 6-án félbeszakadt tárgyalások újrakezdését, az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum megalakítását, az erdélyi magyar közmegegyezés kimunkálását.

A Hegyi beszéd tanítása szerint csak kősziklára érdemes építeni. Aki fövényre - homokra - épít, annak "házát" a történelem, a társadalom viharai elsodorják (Mt. 7,24-27). Egy olyan Európa megépülésén kell munkálkodnunk, mely az európai keresztény és demokratikus értékeken alapul, és amelyben országunk és magyarságunk jövője is szilárd alapokon nyugszik.

Nagyvárad, 2007. november 26.
Tőkés László
EP-képviselő
www.tokeslaszlo.eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: személyiségeknek, kampánycsapatnak, rendszerváltozás, önkormányzatiság, választópolgárok, önbizalomhiányos, megvalósításának, félrevezetésnek, felzárkóztatása, posztkommunista, szubszidiaritás, nyomásgyakorlás, megvásárolhatók, tisztánlátására, nagykorúságáról, adminisztratív, európaiságáról, korteshadjárat, szervezeteknek, célkitűzéseink, visszalopózott, megtestesített, szembeállítani, bebizonyította, képviseletének, önrendelkezése, megreformálása, szavazataikkal, tisztánlátását, kampányolásuk, közmegegyezés, érettségükről, megtiszteltek, eredményeinek, képviselőinek, választásokra, európai parlamenti, korteshadjárat nehéz, erdélyi magyarság, romániai magyarság, demokrácia győzött, szabad demokratikus, országos számarányát, választás szabadságára, magyarság megosztásáról, magyar európai, demokratikus értékeket, nemzeti egységet, választás szabadságának, erdélyi magyarságot, rendszerváltozás kezdete, demokratikus választás, Tőkés László, Szilágyi Zsolt, Orbán Viktor, Keresztény Európa, Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Az igazi szeretetért rendszeri...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Lóhere  Erdőn  Tanuld meg ezt a versemet  Hazára minden embernek szükség...  Alvó cicák  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Krisztinától  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akik bántanak téged  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A Megváltó szolgálatában  Png fotel  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  s immár én is felragyogva, ért...  A sors  Zilahy Lajos gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy maradéktalanul uralt világ  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Idő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Szép álmokat!  A televizió nem a kultúrát kép...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png kislány  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
európai parlamenti, korteshadjárat nehéz, erdélyi magyarság, romániai magyarság, demokrácia győzött, szabad demokratikus, országos számarányát, választás szabadságára, magyarság megosztásáról, magyar európai, demokratikus értékeket, nemzeti egységet, választás szabadságának, erdélyi magyarságot, rendszerváltozás kezdete, demokratikus választás, nemzeti érdekekkel, totalitárius pártegységgel, sokszínű nemzeti, demagóg félrevezetésnek, posztkommunista magyar, romániai magyar, változás mellett, román pártdiktatúra, erdélyi magyar, választások ugyanakkor, magyar kistársadalmunkba, magyar választópolgárok, elnyert bizalom, volt szovjet, európai felzárkóztatása, önkormányzatiság elvei, európai integráció, augusztusi tárgyalások, egyetlen járható, társadalom viharai, olyan Európa, európai keresztény, személyiségeknek, kampánycsapatnak, rendszerváltozás, önkormányzatiság, választópolgárok, önbizalomhiányos, megvalósításának, félrevezetésnek, felzárkóztatása, posztkommunista, szubszidiaritás, nyomásgyakorlás, megvásárolhatók, tisztánlátására, nagykorúságáról, adminisztratív, európaiságáról, korteshadjárat, szervezeteknek, célkitűzéseink, visszalopózott, megtestesített, szembeállítani, bebizonyította, képviseletének, önrendelkezése, megreformálása, szavazataikkal, tisztánlátását, kampányolásuk, közmegegyezés, érettségükről, megtiszteltek, eredményeinek, képviselőinek, választásokra, létrejöttének, részvételével, munkálkodnunk, pártdiktatúra, mindenekelőtt, szabadságának, lelkiismereti, szabadságával, megalakítását, pártegységgel, felszabadulni, közéletünkben, megosztásáról, önvizsgálatra, választásokon, beigazolódott, demokratikus, lelkületével, újrakezdését, magyarságunk, választottak, lehetőséggel, félbeszakadt, kortesútjain, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1050
  • e Hét: 6558
  • e Hónap: 15162
  • e Év: 51103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.